Hydroponisten järjestelmien edut

Hydroponinen viljely on lisännyt suosiotaan niin uusien kasvattajien, kuin alan konkareidenkin keskuudessa.

Kasvin kannalta kasvualusta on merkittävä tekijä kasvien yleiselle hyvinvoinnille, vastustuskyvylle  ja viljelyn helppoudelle.  Kasvualustan juurialueen ravinteet ja bakteerit vaikuttavat kasvavan kasvin kasvuun ja ravitsemuksellisiin ominaisuuksiin. Tärkeimmät hydroponisten järjestelmien edut voidaan jakaa neljään kategoriaan:

1.  Säästät vettä: Kasvien kasvattaminen orgaanisessa maaperässä (mullassa, turpeessa, kookoskuidussa ym.) vaatii säännöllistä kastelua. Suurin osa tästä kasteluvedestä kuitenkin valuu ravinteineen kasvualustan tai kasvatusastian pohjalle ja poistuu lopulta kasvien juurialueelta ja sen myötä kasvien käytöstä. Lisäksi suuri osa kasteluvedestä haihtuu helposti ja siten vain pieni osa vedestä ja ravinteista päätyy itse kasvin käyttöön. Usein myös kasteluun käytetty vesi on prosessoitua ja puhdistettua.

Hydroponiset järjestelmät (kuten GrowHome S) vähentävät veden hukkakapasiteettia kierrättämällä ravinteita ja vettä. Kasvit imevät tarvitsemansa määrän vettä ja ravinteita ja ylimäärä palautuu järjestelmän vesivarastoon. Koska vesivarasto on peitetty, estyy veden haihtuminen. Multaan istutetun kasvin päivittäin tarvitsemalla vesimäärällä voidaan hydroponista järjestelmää käyttää useita päiviä, jopa viikkoja.

2. Säästät tilaa: Niin sisätila-, parveke- kuin kasvimaa- ja kasvihuoneviljelyssäkin, tila (ja usein sen puute) on tärkeä tekijä viljelytapaa valittaessa. Hydroponiset järjestelmät säästävät huomattavan määrän tilaa verrattuna viljelyyn mullassa tms. orgaanisessa kasvualustassa. Kasvien juuret tarvitsevat tyypillisesti paljon tilaa levittäytyessään kasvualustaan. Hydroponisissa järjestelmissä kasvien juuret ovat kuitenkin upoksissa vedessä, mikä on hyvin hapettunutta ja sisältää kaikki kasvin tarvitsemat ravinteet. Vaihdettaessa multa hydroponiseen järjestelmään tarvitaan vain ravinneliuos, joka ravitsee kasveja sopivilla ravinteilla kellon ympäri. Hankalia mullanvaihtoja ei tarvita. GrowHome järjestelmillä voit kasvattaa kasvisi lähekkäin ja voit hyödyntää tilaa myös korkeussuunnassa. Tämä säästää tilaa ja mahdollistaa viljelyn myös urbaanissa ympäristössä.

3. Unohda rikkakasvit: Rikkakasvit ja niiden torjunta on työlästä ja vaatii paljon aikaa erityisesti kasvimaaviljelyssä. Suuremmilla GrowHome järjestelmillä voit korvata niin kasvimaa-, kuin kasvihuoneviljelyäkin ja välttyä rikkakasvien kitkemiseltä. Suuria hydroponisia järjestelmiä (kuten Grow Pro; kysy tilaamisesta tarkemmin asiakaspalvelustamme) voidaan hyödyntää myös mm. toimistojen ja kauppakeskusten lämmitetyissä tiloissa, niin puhtaan lähiruuan tuottamiseksi, kuin tilojen viihtyvyyden lisäämiseksi ja ilmanlaadun parantamiseksi.

4. Nopea kasvu: Tarjoamillamme järjestelmillä voidaan luoda kasveille suopeat kasvuolosuhteet , niin ravinne- kuin valo-olosuhteidenkin osalta. Nämä mahdollistavat satokasvien  nopean kasvun.

GrowHome S -järjestelmä tarjoaa hauskan, edullisen ja helpon tavan aloittaa hydroponinen viljelyn.

Katso juttu hydroponisesta viljelystä Etelämantereella